streeessss!

Vet inte ens vart jag ska börja, har varit otroligt upptagen! Skolan började i måndags och lärare håller ju inte direkt inne med nya uppsatser och projekt.. Sen hade vi en excursion på onsdagen med Art klassen. Vi åkte till Adelaide (tycker vi borde ha lite variation från Adelaide) och tittade på Yr 12 studenter från förra årets verk. Mycket intressant och inspirerande. Sen såg vi också Big Mother på the Art Gallery som är en skulptur gjort av en babian (asså en "tidig" människa om man säger så) som håller ett nutida människobarn. Det låter nog inte så himla intressant dirket men människoapans hud var äckligt lilkt riktig hud med blodkärl, leverfläckar och  t.o.m riktigt människor hår.

Annars har vi haft små badminton tävlingar med idrotten mellan de olika klasserna, har ju gått rätt bra med :) men teorin går ju inte lika bra dirket. Vi fick en del frågor i fredags om saker vi tydligen har lärt oss och jag kunde i princip bara hälften. Haaatar verkligen när jag inte förstår och funderade ett tag på att lämna rummet för jag var så arg för att jag inte förstod haha.

I fredags tittade vi på Trinity College's första hemma match (aussie fotboll) och kändes som om halva skolan var där! Mycker roligt :) Kathleen och jag åkte runt till lite olika hus efteråt och träffade nästan lika många till. Sen kom nån över till oss och efter Kathleen gått o lagt sig satt vi nog uppe en timme till och det blev ju inte mycket sömn den natten.. Igår förlorade St.Kilda (melbourne) mot Pt. Adelaide (obviously adelaide) som vi såg live. Medans min familj var sjuuukt arga och sa att de skulle bränna ner hela stadion hurrade hela Adelaide.

Snart kommer Kathleen och vi ska på partyyy. Knappt 2 veckor till 18 dessutom, detta kan ju inte bli mycket bättre!

 Big Mother Lucys födelsedagsmiddag i måndags

hemma igen

Hela veckan i Mebourne bara flög förbi! Saknar det redan jättemycket och önskar jag kunde fått stanna mycket längre. Jag var rädd att det skulle bli lite stelt mellan mig och mina sysslingar eftersom vi inte setts på så länge, men det var raka motsatsen och vi hade otroligt roligt tillsammans! Kände mig verkligen som en i familjen och inte bara någon avlägsen släkting. Dagarna med Ronja var suupermysiga och det var så himla kul att spendera lite tid med henne också, som trott hade vi väldigt mycket att ta igen och prata om! Måste även säga att shoppingen levde ju upp till sina förväntningar. Kanske var bra att jag åkte tillbaka till Adelaide trots alls, annars hade jag nog handlat upp allt jag hade!..

Kändes bra att träffa Kathleen igen när jag kom hem , har ju inte setts på 2 veckor! Så igår åt vi lunch tillsammans planerade resten av lovet tillsammans. På kvällen hade jag hockey träningen igen och fick en massa instruktioner om vad jag skulle köpa för utrustning till matcherna som börjar 1 maj (hjälp!!). Måste skaffa mun- & benskydd men om jag hade fått bestämma så skulle hjälm varit nödvändigt - hockey är seriöst en livsfarlig sport!

Idag har jag varit i skolan och jobbat med mitt graffiti projekt och ikväll ska vi in till "the town" som dem säger här och äta thailänskt för min värdmamma Veronica fyller 50 år idag.

Påsklov

Älskar att jag ar 3 veckors påsklov här i stället för 1! Har inte ens haft en veckas lov än och har redan hunnit med både de ena och de andra. Åkte till the river med Daniel och hans familj i helgen till några andra vänner som har ett sommarhus där uppe. Hade otroligt kul och åkte bl.a en sån där tube efter deras motorbåt. Men ligger ner på en stor madrass typ och håller i sig allt vad man har så man inte trillar i vattnet. Jag, daniel och Fish åkte tillsammans första gången och herruguu säger jag bara.. Hjälpte ju inte hur hårt man än höll i sig och eftersom jag vägde minst på madrassen flög man som en vante. På natten gick vi en prommenad i sök efter påskharen innan vi gick och la oss i tältet. Daniel somnade med en gång men jag, fish, matt och caesey låg uppe fram till småtimmarna.

På söndagen när jag kom tillbaka till min lilla stad tog familjen jag bodde hos (min nuvarande värdfamilj är o campar och kom inte hem i tid till min flight till Melbourne) till vad som heter the Gliding club. Med andra ord fick jag en privat flygning i ett glidflygplan! Sååå otrolig häftigt, och läskigt! Satt i framsätet så hade jättefin utsikt under hela färden, hela taket var nämligen också av glas. Instruktören var dessutom väldigt snäll och lät mig styra ungefär hälften av tiden vai var i luften.

Igår åkte jag till Melbourne och bor nu hos mina sysslingar jag inte träffat på ett visst antal år! Dem är verkligen hur snälla som helst och har redan tagit mig på aussie football - Geelong cats vs Hawthorn, kört runt och visat mig hela stan med williamstown, china town, lygon street osv. Min syssling Henrik var dessutom med mig hela dagen idag när vi gick igenom de svå största shoppingcentrumen, stackaren!

Imorgon ska jag med min andra syssling Daniels flickvän Miriam in till centrum och hon ska visa mig runt lite mer. Kan va skönt att ha en tjej o handla med också haha. Sen ska vi kolla på Daniel som har en show på en utav teatrarna här (han är grym på trumpet faktiskt) och i morgon kväll ska vi ut allesammans på middag.
På torsdag åker jag till Ronja (!!!) och gud vet vad som kan hända då :)

RSS 2.0