Pt Lincoln på fre!

Skulle på en rotary middag ikväll egentligen, men hade feber i natt och en hosta sen förra helgen så min värdmamma tyckte jag skulle stanna hemma och sova istället (kanske lika bra de, skulle hjälp till och plocka undan allt efteråt dessutom). Så blev en hemmakväll med mina småsyskon ikväll, rätt mysigt de med. Veckan som gått har väl varit som de flesta veckor. En av mina lärare jag hade förra året bjöd in mig på middag nu nästa vecka med han och hans fru. Jag hade honom i idrott förra året och han brukade alltid hjälpa mig under prov och under examen, och brukade skoja mig också när jag frågade något dumt och sånt, vilket hände rätt ofta enligt honom, haha :) Nu sa han däremot att min engelska är så bra att han inte kan reta mig längre. Tog det som en komplimang..
Igår var jag som alltid med Kathleen, hon har äntligen fått ordning på sitt nya rum så vi kan bunkra där! Haha. Åt en jättegod lunch på ett café i stan och pratade igenom vad som hänt den senaste veckan. Trots att jag är med henne varje dag i skolan (vi har 4 av 6 lektioner tsm) och i princip varje helg har vi alltid så mycket att berätta för varandra. Efteråt åkte vi till Jess's place och tog igen all tid vi har förlorat de senaste veckorna.
Imorgon ska jag förhoppningsvis friska till en del. Och så ska jag prata med min underbara familj som jag inte sett på två veckor! Imorgon är det dessutom bara 4 mån kvar till jag lämnar Australien. Känns rätt overkligt i dagens läge..


the fringeeee

festivalen var sååå kul! vädret var helt perfekt, gick i klänning fram till kl 2 på natten. Stämningen bland allt folk (100.000 pers!) var på topp och känslan var bara helt underbar. Jag och Kathleen åkte efter skolan hem till henne, gjorde oss i ordning och drog sen ner till Adelaide, var hur mycket traffik som helst så tog oss typ 1,5 timme tills vi äntligen var framme - och hittat parkering! Det var late night shopping så vi ägnade oss mest åt skoaffärer på R.M för att sedan dela på en sallad till middag. Resturangen var en utomhus resturang och hade två killar som sjöng live musik från The Fray och Oasis - mys till max! Sen mötte Edisona (eddie) upp med oss och vi drog oss allt närmare Rymill Park där alla festligheter skulle hålla till. Huvugatan var packad med folk! Tror aldrig jag skulle få se så många människor mitt i city. Vi tittade på paraden och letade sen upp scenen där konserten skulle hållas. Höll till där och dansade i princip hela kvällen och drog oss undan till de stora gräsmattorna när sämre band spelade. Vi hittade också en indiskt kök där vi köpte nano bröd och åt som nattamat eller vad de heter. Eddie var tvungen att åka hem vid 12 så vi följde henne till taxin och gick sen tillbaka för att lyssna på Art vs Science. Filmade en del av låten "Parlez vous Francais"som är deras kändaste och heeerregu vilken stämning! Jag och Kathleen stod på en stol så vi kunde se över alla andra och vi dansa och sjöng med, uuunderbart kul! Vid 1 - halv 2 drog vi oss tillbaka och somnade båda två dirket i hennes bäddsoffa. Hade verkligen en helt fantastisk kväll! Australien har alltid något nytt att bjuda på :)

Idag åkte jag med min värdfamilj till Port Adelaide och paddlade kajak. Rätt häftigt faktiskt, för vi var inne och paddla i någon "flod djungel" och ute på floden fanns en del delfiner som simmade precis jämte båtarna. När vi kom hem tog jag den vanliga joggingrundan och bakade sen kanelbullar till familjen som var mycket uppskattat!
 The Fringe Festival :) Kajaking


Måndag

Förra veckan var det bushfires här, så sjuuukt läskigt! De va 6 st på en gång varav två större som dessutom var jämsides, bara 2 km från min skola. Tog hela dagen och hela natten för helikoptrarna att släcka dem. För en gångs skull var jag rätt glad över att jag bor ute på landet för tillfället. Ingen dog i alla fall som tur var!
Nu i helgen ska jag, Kathleen och några andra på the Fringe Festival i Adelaide. Ska bli huuur kul som helst! Har inte kollat upp vilka band som spelar än men Art vs Science skulle vara där i alla fall :)
Bara 2-3 veckor kvar till Port Lincoln och surfing!

biodiversity..

Har äntligen organiserat så att jag kan gå på mina dansträningar utan att behöva vänta en timma före lektion och en timma efter! En i min rotary klubb, Graham, är vääärldens underbaraste. Han och hans fru ska framöver hämta upp mig här och sen ta mig till deras lilla hus för en middag innan danslektionen. Förhoppningsvis blir det såhär i princip varje onsdag i alla fall! Vissa människor är värda så mycket mer än andra.

I morgon ska jag på en excursion till Adelaide med drama klassen. Tror vi ska se någon teater eller film.. var distraherad av något annat när hon pratade om det. Det ska nog bli roligt i alla fall!
Jag som aldrig har gjort drama har nu fått öva på att agera på scen, haha! Känns lite annorlunda att spela någon annan person så helt seriöst, och typ att man verkligen måste tro att det t.ex är en dörr som man öppnar och går igenom fast den inte finns där på riktigt (?). Men antar att de är bra lära det med.

Den 21 feb har min värdfamilj bokat en "surprise" för mig! Har ingen aning om vad där är om och vet inte om jag ska fråga dem eller inte. Men bra nyfiken blir man ju i alla fall! Och btw, nu inför Valentine's Day så kan man köpa blommor i skolan som man ska ge till skolkompisar. Blommorna delas ut på fredag till dem personer man köpt/beställt dem åt - typ som i Mean Girls men dem får något annat som jag inte kommer ihåg vad det är.. Ska bli spännande och se om man får några! :) och vilka man själv borde ge till..

 My looooovely friend Kathleen<3

you're gorgeous

Åter en helg snart passerad. Tiden går så himla fort nu! I början kändes månaderna lika långa som år och man hade bra koll på hur många veckor man varit där. Nu hinner man knappt blinka och dagen är över! Veckorna suddas ut i varandra typ. Underbara, underbara Australien..

Sov hos Kathleen i natt som vanligt, myyys! Såg bl.a på basketmatch (sporten som i princip alla mina killkompisar gör här) och heeerregu vad duktiga dem var. Tror aldrig jag sett en sån bra match spelande av killar i min ålder. En av dem, Daniel, som för övrigt är typ 210 cm är grym och har gått på en såndär speciell basketskola i Queensland, är state champion, har fått plats i USA på ett college där m.m och han ska på basketball camp i Tyskland i sommar och kaaanske ska svänga upp förbi Sverige:)))

Vi hade swimming carneval igår i skolan btw. Sjukt roligt! Vi hade massvis med tävlingar och en utav dem som jag var med i skulle man paddla sig fram i en gummibåt två och två till andra sidan. Mer än hälften ramlade i och måste erkänna att de var längesen jag skrattade så mycket. Mellan tävlingarna låg vi ute på gräsplanen och solade och tog det lugnt men trots vilan är jag helt slut idag!

Skolan känns bra och det går hyfsat trots att jag inte lägger ner så mycket energi på det. Har bytt från historia till geografi så jag kan åka med till Kangaroo Island i slutet av mars! 1,5 vecka efter det är det Melbourne, nån vecka till så fyller jag 18 och sen ännu någon vecka så är det safarin i slutet av maj! 

Livet är en lycka

 Mitt nya rum.


 
Jess och jag i Glenelg, Australia Day

RSS 2.0