Skolstart och ny familj

Min underbara sommarlov är nu över... Det har seriöst varit ett av mina bästa sommarlov i mitt liv. Queensland, surfing, beach, vänner, sovmornar, fester, god mat, värme, sol, bränna, bad, nya möten.. blir glad jag bara tänker på det! Men som sagt, skolan började igår och det känns väl på ett sätt bra att va tbx men trist på ett annat - så som det brukar kännas! Mina ämnen för i år är matte, modern historia, art, drama och idrott. Jag får se om jag gör någon ändring någonstans, är faktiskt väldigt sugen på att läsa geografi...

I måndags så flyttade jag till en ny familj. Har ett fint stort rum med en dubbelsäng, piano och en sån där gammal byrå med spegel och massa lådor och grejer haha. Huset är rätt stort det med och de har en enorm tomt! Nackdelen är ju att de bor lite ute på vischan eller hur de nu stavas. Så det blir bussen varje dag, yeey. Fast de är en tjej på min skola i mitt år som bor rätt nära tydligen, ska se om jag kan åka med henne lite då och då!

Ser sååå mycket fram emot Melbournde resan till påsk!!! Kan knappt vänta!

Last day

Underbar sista vecka hos Koerber's! Kommer sakna dem så himla mycket. De tog hand om mig när jag var som sjukast, när jag behövde opereras, de tog mig till queensland, gjorde allt för att jag skulle få en så bra jul som möjligt, lät mig sova hur länge jag ville (haha) och släppte alltid iväg mig på kvällarna om jag ville ut och hade inga problem med att jag kom hem rätt sent eller valde att sova hos en kompis istället. De litade på mig, på ett sånt sätt som en familj Ska göra! 

  Min underbara värdfamilj<3   

Torsdags var det Emily's place. Mysigt, med en hel del vänner och bra musik, dans och mat! Mycket trevligt. Fredag var det nere i Adelaide som gällde, Georgias och Courtneys födelsedags fest.  Jag och jess gjorde oss som vanligt oss i ordning hos Kathleen. Hon gjorde förresten min sminkning med utgång från ett skivfodral med Christina Aguilera. Det blev faktiskt sjukt likt! (inte jag, sminkningen). Vi och Alex tog sen bilen ner till North Adelaide med dunkade musik, några cider och med strålande humör! Det var sjukt mycket folk där, över 300 pers hade tackat ja till inbjudan. Vi dansade hela kvällen till riktigt bra musik och med massor utav vänner. De flesta jag kände kom från skolan, men där var också en del andra man träffat på många andra ställen. Kvällen var super lyckad, bortsett från att polisen kom efter några timmar och stängde ner allt. Lite tråkig avslutning måste jag medge. Men så kan de vara och jag och Kathleen kröp båda helt utmattade efter all dans ner under täcket hemma hos henne och somnade nästan bums.

                                 

Så lördagen bestod mest av packning och vila. Pratade med Lisa på kvällen för första gången på skype med! Blev så himla glad av att se henne men insåg också hur mycket jag har saknat henne. Kändes bra att höra hennes röst igen i alla fall! Idag sov jag riktigt länge och har packat ihop nästan allting. Känns väldigt tomt sen jag plockat ner alla bilderna från väggarna måste jag erkänna...

For the last time, my name is Minna not Meena

Min lunga fredag gick ju bra.. en halvtimme efter jag hade skrivit klart bloggen ringde Kathleen igen och ville att jag skulle följa med henne och Jess till en kompis för att bada i hans pool. Och visst åkte jag med! Vi var där i några timmar och bara tog de lugnt, snacka och badade innan de blev dags för kvällsmat. Då åkte vi till ett huur mysigt café som jag inte ens visste existerade i Gawler, Café Nova. Vi satte oss ute på verandan och beställde in flera olika sallader som vi delade på. Kvällen var jättevarm och skön så satt kvar där en bra stund. Lite senare träffade vi på Jess pojkvän och alla hans kompisar som vi följde med hem. När vi äntligen kom hem till Kathleen var klockan rätt mycket och vi alla var hur trötta som helst och hade sett fram emot bäddsoffan vi tre skulle dela på. Men neeej då var plötsligt Kathleens mormor där rätt oväntat så vi fick trängas ihop inne på hennes rum i stället - som hon dessutom delar med sin syster, haha.

På lördagen åkte jag och Kathleen till vår kompis kricket match. Är inte så intresserad av den sporten men med gott sällskap och underbart väder var det inte helt fel! På kvällen var jag så himla trött att jag helst av allt bara ville gå och lägga med. Men sova gör man ju tillräckligt mycket ändå så jag åkte till "Go away" partyt som hölls av den tjejen som ska till Belgien under ett år trots allt. Jag som trodde att jag skulle känna typ två männskor på hela festen insåg snart att de var massvis med folk där som jag träffat innan och kvällen blev mycket bättre än förväntat! Kändes bra att säga hej då till henne med, hon är verkligen jättehärlig den tjejen. Hon ville att jag skulle hälsa på henne i Belgien och det var ju lite svårt att säga varken ja eller nej till det..

Söndag gick jag upp tidigt igen och åkte motorcykel i princip hela dagen. Kvällen bestod av skype, Sebbe, mamma, Ida och Viktor. Det gjorde mig väldigt glad! Men min värdmamma hade sagt mycket tydligt att jag skulle sova tidigt denna kväll för dagen efter skulle jag upp halv sju för att åka till West Lakes för vindsurfing med alla idrotts elever från skolan! Så Jess, hennes pojkvän och några andra kom och plockade upp mig morgonen därpå. Det skulle normalt ta oss knappt en timme till West Lakes, men självklart fastnar vi i traffik m.m så det tog oss två hela timmar... Tur att vi åkte hemirfån tidigt! Men vi var ändå väldigt sena så vi blev utskickade från vindsurgins gruppen. Rätt snopet kan man ju säga, så jag och Jess valde segling i stället. Inte helt fel de heller! Och jag var den enda som seglat förr så kände mig rätt duktig haha. Dock var de svårare med alla engelska ord för båtdelarna och segelsätten. Men vi hade huuur roligt som helst och fick en fin bränna på köpet. Det var dessutom sprillans nya båtar och vi var dem första som fick segla dem. Idag (ons) var tredje och sista dagen. Vi kapsejsade flera gånger, gjorde 'man överbord', fick lära oss en Hiv2 och hade några utmaningar m.m Allting vi gjorde satte han betyg på. Men han sa till mig att jag verkligen imponerat även om jag seglat förr och att det såg väldigt bra ut för mig på betygfronten hehe. Trevlig start på Yr 12!

Idag SKA jag ta det lugnt, ladda för morgondagens och fredagens fester! Såå taggad, ska bli hur kul som helst.
På måndag flyttar jag till en ny familj, vilket nu känns rätt jobbigt. Trivs så bra här och har mycket närmare till skolan, vänner och så. Nåja, jag kommer få ett jättefint rum med piano och grejer i alla fall! Man måste ju försöka se positivt :)


Busy week

En sak som man inte kommer ifrån vart man än är någonstans i världen är att ena veckan händer i princip ingenting - kompisarna och familjen jobbar, det är för varmt för att vara ute, inget roligt planerat under helgerna m.m Medans andra veckan kommer allt på en gång! Tre personer frågar samtidigt om man vill hitta på nått, 2 fester samma kväll och man har iingen aning vilken man ska välja, vädret är perfekt och beachen är ett faktum. Kul! Visst, men guu kan man bara inte sprida ut de lite mer, är ju helt utmattad efter en sån vecka! Och en precis en sån vecka har det varit nu. Är otroligt trött men så lycklig över alla underbara människor jag träffat här och allt jag får vara med om.

I ons åkte jag med Kathleen & Reneé och shoppade. Måste säga att den där julrean håller i sig bra länge! Köpte en ny parfym dels för de pengarna jag fått från en man i min Rotaryklubb och hans fru i julklapp. Dem är verkligen hur söta som helst och känns som mina tillfälliga morföräldrar. På kvällen spelade jag netball match och Kathleen drog dit lite folk, det var typ den bästa matchen vi nånsin spelat! Asså, vi förlorar alltid för ingen av oss spelar netnall på riktigt, vi spelar mest för att det är roligt. Alla lag är blandade killar och tjejer förresten, eller i alla fall i vår serie. Det som är tråkigt med denna sporten att bara två av sju personer i laget kan göra mål - GS och GA. Jag spelade GA och fick äntligen göra lite mål denna kväll i alla fall! Sen åkte vi hem till Kathleen där alla fick vänta på mig medans jag duschade och gjorde mig i ordning - vet aldrig om jag har varit så snabb på att göra mig klar! I alla fall, vi drog till en 18-års fest (vem har en 18-års fest på en onsdag kväll?! okej, vi har lov, men ändå..!) där va de liv och vi stannade väl några timmar. "Sov" hos Kathleen den natten för att vid nio tiden gå upp och åka till Adelaide. Hon skulle till frisören (hmm kanske jag med borde snart, har inte klippt mig sen augusti tror jag), sen träffade vi en annan kompis som bor i stan, åt en otroligt god lunch och shoppade lite till. Kathleen skulle jobba 5 den kvällen men vi var inte hemma förrens halv sex haha. Hon fick slänga på sig jobb kläderna och jag hade tur som fick lift med hennes kusin hem eftersom jag själv skulle bort på middag kl. 6.

Var inte hemma förrens 10-halv 11 och då hade min värdpappa satt på en svensk film som gick på tv. Kände mig lite tvungen att slå mig ner eftersom han letat upp den i tidningen och ville titta på den med mig, fast helst av allt ville jag bara gå och lägga mig. Slutade med att jag somnade vid 2 tiden, upp 9 nästa morgon för att dra till gymmet med Melanie.
Nu ska jag göra mig en god lunch, läsa 4:de boken av Stad-serien som jag vill bli klar med innan jag börjar med sista boken av Stieg Larsson som jag inte har läst än!! Mamma var snälll och skickade den till mig på engelska, tack mamma:) I dag blir en lugn dag, samla nya krafter till i morgon kväll för då är det ett nytt party haha! Denna gången är det ett Hej-då firande. En tjej från Gawler ska åka till Belgium för ett år som utbytesstudent. Herregu minns hur jag själv kände! Ett bra tag sen nu. Exakt 6 måndader idag! Redan mer än halvvägs...

Port Elliot

utsikten från huset utsikten från huset.
Hade en jättemysig vecka med min tredje värdfamilj i Pt Elliot förra veckan. De har en "stuga" med fantastisk utsikt över havet och  med 5 min promenad från beachen dit dem åker några gånger om året under deras semester. De betalade en surfkurs för mig och det var verkligen sjukt kul! Annars badade och solade vi (aj vad illa jag brände mig, men de var det värt för nu är jag himla brun!),  åt på restaurang, shoppade... och en morgon drog jag och Steve på en 2,8 mil lång cykeltur längst kusten, helt underbart fint! Ska flytta till den familjen i slutet av januari innan skolan börjar. Så har exakt två veckor kvar där jag bor nu! Kommer sakna min nuvarande värdfamilj så himla mycket, de har alltid ställt upp för mig och tagit med mig på saker jag aldrig kommer glömma. Är glad att jag firade jul här, dem gjorde verkligen allt för att det skulle kännas så bra som möjligt för mig!

Och så kommer jag ju sakna poolen.. haha! Nej men när det är över 40 grader (vilket det har varit de senaste dagarna) är det väääldigt skönt att ha! Det är typ för varmt för att ligga på stranden i den här hettan. Sov ute på verandan i natt, men t.o.m det var inte kallt nog! Och nu på dagarna stannar man bara inne för ingen har energi till att göra något utomhus.

Nu i helgen var jag och min värdsyster Mel på 18-års fest uppe i Barossa Valley. Tänker inte gå in riktigt på detaljerna men de var i alla fall myyycket roligt..

Ikväll ska jag och Mel till gymmet och i morgon kommer förhoppningsvis Aurora hit under dagen. Bara 17 dagar kvar tills skolan börjar! Vad hände med det 3 mån långa lovet!?

uppvärming innan surfingen Uppvärmning innan suringen

 Victor Harbour

 Glneny's 18th

New years

Har fortfarande inte berättat för någon att jag har en blogg, vet fortfarande inte om jag ska behålla den eller inte haha. Meen, om jag nu gör det får jag ju börja någonstans och ta itu med skrivandet! Såå, nyår igår :) mmmjo tack det var bra kul! Vid fyra-tiden plockade några killkompisar som skolan upp mig och på vägen hem ringde Chad's pappa och sa att de brann precis utanför Gawler! Vi hittade brandbilen som var på väg dit och följde efter den nån km men när vi väl var framme var det poliser och sånt där och man fick inte se vad som pågick. Men de var bra med rök i alla fall! Lite läskigt att det så lätt börjar brinna här p.g.a torkan. På vägen tillbaka däremot körde i in på fel gata och när vi ska vända i slutet av vägen ser vi två kameler i trädgården precis brevid brevlådan (?!). Måste erkänna att austrelienare är rätt udda ibland..

I alla fall, vi kom till slut hem och chad's mamma tyckte jag skulle dricka något fint på nyår så fick 4 småflaskor av champagne. Så vi fyllde en esky med is, öl, champagne, cider och lite annat som vi sedan tog med till festen. Innan vi åkte dit stannade vi en liten stund hos två tjejer från min skola där vi gjorde oss i ordning och förfestade. Vid åtta tiden drog vi vidare till partyt. Kvällen var helt underbar, dagen hade varit drygt 40 grader (måste åter nämna att jag är hemsk glad över min värdfamiljs pool) vilket gjorde att kvällen blev runt 35. Killen som hade hand om festen var hur go som helst, han hade jobbat som bartender och gjorde såå goda drinkar! Vi var ute hela kvällen på baksidan av hans hus där dem hade pool och fixat med ljus och högtalare. På tolvslaget samlades allihopa i en stor grupp typ och vi hade en hög, gemensam nerräkning. Människorna här är helt fantastiska, så varma, nyfikna och öppna mot en hela tiden! Tycker vi svenskar ska ta efter lite faktiskt:)

Vid två tiden drog vi tillbaka till chad's och låg och pratade i några timmar innan vi äntligen föll i sömn tillsammans på typ 3 stora dubbel madrasser. Hade verkligen en sjukt bra kväll med massa mysiga vänner! Måste erkänna att jag saknade Sverige lite, det är några som jag särskilt gärna hade firat nyåret med:) Men jag är såå nöjd och jag hade nog inte kunnat få det bättre här än vad jag fick! Enda mindre lyckade handlingarna under kvällen var att jag hade 29 dollar på min telefon innan festen, och efteråt hade jag 12... så jag hade tydligen gjort av med 100 kr. Inte så nice men shit happens och det var värt att ringa Sverige några gånger för dem pengarna:)

RSS 2.0